Prof. Dr. Akgündüz panelspreker op 13de Internationale Moslim Forum in Helsinki, Finland

Prof. Dr. Akgündüz panelspreker op 13de Internationale Moslim Forum in Helsinki, Finland

Op 10-12 december 2017 vond het 13de Internationale Moslim Forum plaats in Helsinki, Finland. Deze jaarlijkse bijeenkomst wordt georganiseerd door onder meer het ‘Religieus Moslimbestuur in Rusland’, de ‘Internationale Unie van Moslimgeleerden’ en de ‘Unie van Islamitische organisaties in Finland’. Dit jaar stond de bijeenkomst centraal in het thema van ‘Koranisch humanisme en de globale problemen van modernisme: strategieën en oplossingen’.

‘The Muslim International Forum’ werd bijgewoond door besturen, directies en vertegenwoordigers van internationale religieuze organisaties en gerespecteerde geleerden van wetenschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.

Op uitnodiging van de organisatie van het evenement leverde rector Prof. Dr. Ahmet Akgündüz een bijdrage getiteld ‘De Islamitische eenheid, risico’s van classificatie en uitsluiting’. Hierin stond hij stil bij het onderscheid tussen de beweging van Takfir en het extremisme en de beweging van wijsheid en prediken van het goede. Duidend op de eerste beweging, namelijk van Takfir en extremisme, gaf hij aan dat deze is beladen met negativiteit die vergelijkbaar is met wind, geluid en geschreeuw en derhalve geen vruchten zal afwerpen. De tweede, positieve beweging van wijsheid en het goede, merkte hij op als een productieve die te vergelijken is met de beweging van de zon.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.