IUR draagt bij aan symposium van University of Oxford (VK)

IUR draagt bij aan symposium van University of Oxford (VK)

In de week van 3-7 december 2017 organiseerde The University of Oxford een symposium waaraan de IUR deelnam met de presentatie van de heer Ertugrul Gokcekuyu, getiteld ‘De aanwezigheid van moslimidentiteit in de politiek: vrede of conflict?’. Het symposium duurde drie dagen en vond plaats in het oorspronkelijk gebouw van de universiteit, de zogenoemde ‘University Church of St Mary the Virgin’.

Tientallen academici presenteerden tijdens het driedaags symposium hun onderzoeksbevindingen. Gokcekuyu presenteerde op zijn beurt over zijn promotieonderzoek naar ‘de moslimidentiteit’, namelijk wat deze identiteit inhoudt en of aanwezigheid van de moslimidentiteit binnen democratische instituties multidimensionaal kan zijn. Uiteindelijk tracht het onderzoek van Gokcekuyu de vraag te beantwoorden of deze aanwezigheid van moslimidentiteit bijdraagt aan conflict of anderszins aan maatschappelijke vrede.

In het kader van dit thema is recentelijk de publicatie van Prof. dr. A. Akgündüz & drs. E. Gökcekuyu verschenen in The Muslim World, met als titel “The Ottoman Sociopolitical Impact on the West during the European Reformation” (The Muslim World, 2017, Volume 107, Issue 4). Tevens verscheen onlangs het boek “Islamic Private Law” van Prof. dr. Akgunduz in de Nederlandse taal (ISBN: 978-94-91898-11-2). Verkrijgbaar via: https://www.iurpress.nl/nl/home/44-islamic-public-law-9789491898112.html)

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.