IUR neemt deel aan internationaal seminar ‘Preventie van radicalisering in het gevangeniswezen’

IUR neemt deel aan internationaal seminar ‘Preventie van radicalisering in het gevangeniswezen’

Op 8 november 2017 nam IUR deel aan een internationaal seminar over de preventie van radicalisering in het gevangeniswezen, georganiseerd door het Turks Ministerie van Justitie in Ankara, Turkije. Het seminar is onderdeel van een Erasmus+ Strategisch Partnerschap project genaamd R2PRIS, bestaande uit de justitiediensten van Turkije, Nederland, België, Noorwegen, Portugal en Roemenië. Doel van het evenement is het evalueren van bestaande en het zoeken naar nieuwe instrumenten voor besturen en personeelsleden van gevangenissen, teneinde kwetsbare en potentieel radicaliserende gevangenen tijdig te kunnen signaleren en een deugdelijke aanpak te hanteren.

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUR) leidt masterstudenten op met de nodige competenties en vaardigheden voor het kunnen uitoefenen van de functie islamitische geestelijke verzorger in het gevangeniswezen in Nederland en Vlaanderen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.