Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUR) opent collegejaar 2017–2018 met viering van 20 jarig jubileum

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUR) opent collegejaar 2017–2018 met viering van 20 jarig jubileum

Rotterdam – 15 september 2017

Op 14 september j.l. vond de officiele opening van het collegejaar 2017-2018 plaats in het kader van het 20-jarig jubileum van de onderwijsinstelling. Het programma werd bijgewoond door o.a. de voorzitter van het Stichtingsbestuur Dr. A. Erbalcı en de leden Z.E. Sheikh S.A. Al Hashimi (Adviseur Religieuze Zaken voor de President van de Verenigde Arabische Emiraten), dhr. M. Erdebil, dhr. N. Çelenk, dhr. A. Kweens, de leden van de Raad van Toezicht, de Consul-generaal van Turkije S. Ayyıldız, de voorzitter van de Nederlandse Islamitische Federatie M. Erdoğan, vertegenwoordigers van ambassades en academici van (theologische) faculteiten.

Rector Prof. Dr. Ahmet Akgündüz duidde in zijn openingsbijdrage op belangrijke sociaal-maatschappelijke en onderwijsgerelateerde onderwerpen: “Als hoger onderwijsinstelling hechten we belang aan onze sociaal-maatschappelijke functie in de educatieve vorming van islamitische theologen voor de toekomst van Nederland. Ik geloof er in dat de strijd tegen radicalisering niet gefundeerd moet zijn op angst en dat de enige uitkomst hiertegen het onderwijs, het onderzoek en de wetenschap is. Ons streven is om op deze wijze een toonaangevend onderzoeksinstituut in het Westen te worden waar interreligieuze en -culturele onderwerpen aan de kaak worden gesteld en het onderzoek ernaar centraal staat.” De rector duidde ook op de samenwerkingsverbanden met buitenlandse hoger onderwijsinstellingen in het kader van internationaal onderzoek en de mobiliteit van studenten en staf.

De voorzitter van het Stichtingsbestuur, Dr. A. Erbalcı, zei het volgende in zijn toespraak: “In Rotterdam is er vandaag een zon opgekomen. Dit was ook het geval 20 jaar geleden. Deze zon zal met haar lichtstralen niet alleen Nederland, maar heel Europa bereiken en verlichten. Islamic University of Applied Sciences Rotterdam heeft, vanaf het openen van haar deuren voor studenten tot aan de dag van vandaag, vele waardevolle diensten geleverd, studenten en cursisten opgeleid, haar stem laten horen en het allerbelangrijkste de verantwoordelijkheid op haar genomen om de vertegenwoordiger van de moslimgemeenschap te zijn. Met de opening van het nieuw collegejaar wens ik vandaag alle studenten een gezegende studieperiode toe. Wij als Stichtingsbestuur zullen voor het welzijn en de toekomst van deze onderwijsinstelling te allen tijde materieel en immaterieel onze steun betuigen. Ook zullen wij ons gezamenlijk inzetten opdat onze studenten worden opgeleid als de meeste intellectuele, kennisvolle, betrouwbare en oprechte moslims.”

Z.E. Sheikh S.A. Al Hashimi, Adviseur Religieuze Zaken voor de President van de Verenigde Arabische Emiraten, deelde de boodschap “Islamic University of Applied Sciences Rotterdam is de eerste geaccrediteerde hoger onderwijsinstelling in haar soort op het continent van Europa. Deze onderwijsinstelling is en levert een toegevoegde waarde aan het Koninkrijk van Nederland in termen van wetenschap en van de vrijheid van onderwijs, religie en meningsuiting.”

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam start het nieuw collegejaar met 50 nieuwe studenten en behelst in totaal meer dan 300 studenten in de bachelor- en masteropleiding.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.