Gastcollege dr. Nina Bogerd over vluchtelingen in Slovenië

Gastcollege dr. Nina Bogerd over vluchtelingen in Slovenië

Afgelopen week verzorgde dr. Nina Bogerd een gastcollege aan derdejaars bachelor islamitische theologie studenten binnen het kader van de module ‘Capita Selecta’, die dit jaar in het teken staat van het thema ‘Ontwikkeling van de positie van minderheden door de geschiedenis heen vanuit religieus/maatschappelijk/juridisch perspectief.’ Dr. Bogerd, woonachtig en werkzaam in Nederland, vertrok in 2015 op eigen initiatief met ingezameld geld en kinderwagens naar haar land van herkomst Slovenië om aldaar de vluchtelingen die onderweg zijn naar Europa te ondersteunen.
Later bracht zij ook de Arabischtalige publicaties van IUR Press mee om, met name de kinderen in asielverblijven, in die omstandigheden enige mogelijkheid voor onderwijs te kunnen bieden.
Tijdens het college illustreerde dr. Bogerd de realiteit, niet alleen in Slovenië maar ook in Griekenland, waarmee ze tijdens haar verblijf oog in oog kwam en de onvergetelijk prachtige ervaringen die zij daar opdeed.

Terug in Nederland is zij nog altijd actief in verschillende initiatieven om de vluchtelingenfamilies in Nederland te helpen, met o.a. ‘Delft MaMa’, ‘Delftse Buur’ en met het laatste initiatief ‘Welkom aan Tafel’ waarin dr. Bogerd haar huis openstelt voor een gezamenlijke bijeenkomst.

Dr. Nina Bogerd ondersteunen in haar initiatief is mogelijk. Haar activiteiten kunnen worden gevolgd via de facebookpagina: https://www.facebook.com/nina.bogerd?fref=ts .

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.